Un proiect fotografic al lui David Stescu

David Stescu foto
Un proiect fotografic al lui David Stescu

Explorarea multiplelor fațete ale autismului

Copiii și tinerii cu autism trăiesc printre noi și trebuie să nu mai întoarcem capul sau să privim în jos atunci când trecem pe lângă ei. Cine îi poate descoperi mai bine decât un adolescent cu autism?

Faces of Autism prezintă portrete ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism, dar urmărește și explorarea multiplelor fațete ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu existență aproape normală.

Când avea 2 ani, David a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist. David nu a vorbit până la 5 ani, nu avea contact vizual și nu interacționa cu cei din jurul său. Anii care au urmat au însemnat ore întregi de terapie zilnic, timp în care David s-a deschis din ce în ce mai mult.

Acum David vorbește, citește, merge la o școală de masă și este pasionat de geografie, călătorii și fotografie. Aparatul de fotografiat este fereastra sa către lume. (Imaginile pe care le surprinde sunt spontane și David le publică pe blogul său https://david.stescu.ro și pe rețelele sociale, împărtășindu-și pasiunile cu prietenii săi.)

David Stescu fotograf

Imagini și povești

Fotografiile din acest proiect vor fi publicate online pe rețelele social media dar și pe acest website, alături de povestea fiecărui copil. Fotografiile vor fi făcute exclusiv de David, iar poveștile vor fi scrise de Mihai, tatăl lui David.

Prin exemplul său personal, David își dorește să ajute la schimbarea percepției societății cu privire la autism.

Un copil recuperat, înarmat pentru viață cu o pasiune puternică, devine un membru activ al societății, desprinzându-se de stigmatul asistatului social.

Fiecare portret publicat aici este un îndemn către societate să sprijine orice individ în a-și dezvolta abilități care să-i permită relaționarea atât de necesară în viața cotidiană.

Implicăte și tu!

În mod concret, putem implica acești oameni în activități productive, care îi pot susține și ne pot îmbogăți viziunea noastră asupra vieții. Unii dintre ei fotografiază, alții desenează, unii sunt oratori deosebiți, cântă sau pur și simplu pozează natural în fața unui aparat de fotografiat.

Firme oricât de mici, companii și corporații, agenții de publicitate și marketing, toate pot construi în jurul lor proiecte concrete prin care să demonstreze că ei nu sunt mai prejos decât ceilalți și că mai mult, uneori sunt mai buni decât cei care se înscriu în șablonul de normalitate socială.

Dacă dorești să te implici, scrie-ne pe contact@facesofautism.ro și hai să discutăm!