Născută pe 2 aprilie. O simplă coincidență? Adina a acceptat fără să stea pe gânduri ca David ”să-i fure sufletul”, cu aparatul de fotografiat, unul din lucrurile de care ei îi era atât de teamă în copilărie.

Adina a crescut alături de poveștile audio, într-o lume senzorială aparte, în care anumite zgomote o deranjau și unde se temea de anumite aparate tehnice, chiar și de camera digitală a surorii ei.

Afinitatea pentru teatrul radiofonic a adus o pasiune pentru teatru, pentru cuvinte potrivite și pentru o atentă analiză a comportamentului.

Mai multe pasiuni îi lăsau impresia Adinei că e un om important, fiind permanent ocupată. Și totuși, așa cum ni s-a destăinuit, toate acestea ”nu îi aduceau iubire”.

Adina a aflat despre Asperger la 17 ani și la început și-a dorit să-l arunce undeva în subconștient și să uite de el. Mai târziu a devenit interesată de subiect.

S-a conectat cu mai multe persoane pe canale specializate în Asperger și a conștientizat că anumite trăsături accentuate de Asperger pot fi în avantajul ei.

A înțeles că exact trăirile care o deosebesc atât de mult de neurotipici o fac specială. Frica pentru ceea ce era în afara ei s-a transformat într-o curiozitate specială pentru cei din jurul ei.

Ca o urmare firească, Adina a studiat psihologia.

Studiile i-au permis și mai mult să înțeleagă ce se întâmplă cu ea și să-și organizeze viața în direcția în care dorește ea să meargă, în sensul sau contra curentului.

Pe Adina am cunoscut-o anul trecut, când făcea voluntariat la TedX Eroilor. S-a apropiat mult de noi și ne-am bucurat că în primăvară David a fotografiat-o atunci când a venit la București pentru un spectacol de teatru.

Adina iubește teatrul și scrie cronici pentru spectacolele preferate pe http://wonderland65.home.blog> Tot acolo publică de curând #jurnaldeasperger, texte emoționant de sincere despre aventura în care Asperger-ul o aduce în fiecare zi.

A reușit să-și învingă mai multe temeri, începând cu convorbirile telefonice și chiar vorbitul în public. Este membră a comunității Toasmasters și a început să-și expună propriile gânduri pe canalul de Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHbpXFxGjB3LQtu-FdZ_oVLbSWnRwXgKY

Adinei îi place mult să creeze conținut, text sau video și își dorește să colaboreze cu agenții de creație publicitară și PR.