În pădurea Băneasa a venit toamna. Peste aleile umbrite, frunze cad din toți copacii care le mărginesc, rotindu-se ușor, parcă pentru a marca finalul verii. Pentru prima dată în acest proiect, simt că s-a format o legătură între David și Tobias. Maria și Jean-Marc, părinții lui Tobias au fost plăcut surprinși să-l vadă zâmbind în pozele făcute de David. De obicei reținut în gesturi și manifestări, Tobias se simte în centrul atenției într-un sens pozitiv al cuvântului.

În general, părinții copiilor atipici trebuie să le acorde o atenție specială cu ocazia unor situații altfel normale pentru ceilalți copii. La restaurant unii nu au răbdare, la orice întâlnire unul din părinți aleargă de obicei odată cu cel mic.

Ei bine, Maria, mama lui Tobias, a avut ideea să-i dea acestuia un creion și coli de hârtie. Iar Tobias era cel mai fericit în acel moment, pășind într-o lume în care el decide ce și cum se întâmplă.
De la simple mâzgăleli, Tobias a trecut la desene tipice vârstei lui, ajungând ulterior să abordeze teme cum ar fi istoria Angliei.

Desene cu Michael Jackson, domnitori si regi

De altfel, vă recomand să accesați profilul lui de Instagram, (https://www.instagram.com/tobiascambien/) unde cu bucurie contorizează fiecare like și follow.
Veți găsi pe contul de Instagram multe desene cu Michael Jackson, domnitori și regi, personaje din desene animate, toate într-o tușă personală, serioasă pentru vârsta lui, dar păstrând inocența unui copil de 12 ani.

Tobias desenează cu predominanță pe hârtie, dar a început să folosească și tableta și programele de creație grafică. Tobias și-a diversificat desenele, cu lucrări din anime și mai nou stilul manga.

De multe ori, datorită constrângerilor medicale, Tobias nu poate să-și desfășoare activitatea așa cum și-ar dori. Tocmai de aceea l-am simțit de mai multe ori cum reacționează exuberant atunci când citește despre lucruri pe care nu le poate face. A răsfoit cu nesaț un album de fotografii dintr-o expediție în America de Sud și i-a sorbit lui David fiecare cuvânt atunci când acesta povestea despre locurile minunate fotografiate în acel album.

Tobias vorbește deja engleză și flamanda și studiază franceza și spaniola.

Nu l-am văzut trist pe Tobias. Poate că nu zâmbea tot timpul, dar în mod sigur nu era trist. Maria și Jean-Marc și fratele lui Matthias îl susțin continuu pe Tobias și îl încurajează să-și urmeze pasiunile. Tobias e un puști grozav, el învață la o școală internațională, vorbește deja engleză și flamanda și studiază franceza și spaniola.

Sunt convins că într-un viitor nu prea îndepărtat, Tobias își va folosi pasiunea pentru desen ca un instrument pentru orice profesie pe care și-o dorește.

Eu știu deja că voi apela la el atunci când voi avea nevoie de schițe sau desene.
De altfel, chiar ne-a trimis propunerile lui pentru logoul acestui proiect.