Ionut

The world was on fire and no one could save me but you / It’s strange what desire will make foolish people do / I’d never dreamed that I’d meet somebody like you / And I’d never dreamed that I’d lose somebody like you….

Am ascultat zeci de cover-uri ale melodiei Wicked Game, dar niciunul nu m-a impresionat atât de mult cât interpretarea lui Ionuț. Cu ochii în jos, strângându-și chitara, Ionuț transmitea prin versurile cântate cu vocea lui tremurândă o mulțime de emoții pe care poate altfel nu reușește să și le exprime.

Izolare și luptă pentru integrare

Aventura lui Ionuț este intrinsec legată de muzică. Autismul a însemnat pentru Ionuț izolare și o luptă continuă pentru integrare. Părinții lui Ionuț au intuit legătura acestuia cu muzica și l-au încurajat să se exprime prin cântec.

Ionuț a învățat singur limba engleză și acum, pe lângă chitară, cântă la tobe și pian. Simțul artistic este puternic înclinat către muzică și limbi străine. Mai întâi cu vocea, apoi cu ajutorul chitarei, Ionuț a cântat melodii celebre din repertoriul artiștilor și a formațiilor pop / rock cu orice ocazie care i-a ieșit în cale.

De altfel așa ne-am și întâlnit. La Expirat, acolo unde se desfășura un concert special pentru familiile în care există copii cu diverse dizabilități. Ionuț aștepta pe una din bănci, puțin nerăbdător, cu ochii iscoditori îndreptați către intrare. S-a ridicat brusc și pe fața lui se citea o bucurie enormă atunci când pe ușă au intrat pe rând persoane cunoscute. Terapeuți, prieteni sau vecini. Pe toți i-a întâmpinat zâmbind și nu s-a lăsat până nu a aflat despre toți cunoscuții care urmau să sosească.

Ar putea cânta cu succes la orice concert

Părinții lui Ionuț au fost foarte deschiși atât atunci când le-am propus să facă parte din acest proiect, dar mai ales când l-am rugat pe Ionuț să cânte la vernisajul expoziției lui David de la Photofest Bucharest 2019. Ionuț a cântat cu drag și l-a felicitat pe David pentru expoziție. M-am bucurat mult când am văzut publicul apreciind prestația artistică a lui Ionuț, dincolo de povestea condiției lui.

Putem cu toții să ne bucurăm de sensibilitatea lui Ionuț, invitându-l la evenimentele pe care le organizăm.

Ionuț este prezent pe line up-ul multor concerte dedicate persoanelor cu dizabilități, iar dacă mă întrebați pe mine, ar putea cânta cu succes la orice concert.

Am aflat cu bucurie că Ionuț a început să stăpânească tehnicile de utilizare a echipamentelor audio și a reușit să obțină atestatul de DJ. Acum poate să fie gazda oricăror evenimente muzicale și să-și transmită trăirile prin melodiile alese pentru a-și încânta publicul.
Fie că reprezentați companii, organizații neguvernamentale sau instituții ale statului, atunci când aveți nevoie de un artist sau un DJ, amintiți-vă de Ionuț si contactati-ne.