Ingrid

Ingrid plutește încă într-o lume a copilăriei, înconjurată de dragostea părinților săi Hajni și Vlaicu și a surorii sale Emma. Atunci când reușești să privești în ochii ei, te scufunzi într-o lume a culorilor, a inorogilor și a poneilor roz, animată de o bucurie sinceră în care pare că tristețea nu are loc.

I-am cunoscut pe Ingrid, Hajni, Emma și Vlaicu acum trei ani. Încă de atunci m-a surprins bucuria prezentă în ochii acestor oameni minunați. Hajni și Vlaicu au găsit în interiorul lor o forță nebănuită cu care au putut să-și împartă dragostea celor două fiice ale lor Emma și Ingrid.

De un optimism debordant

De fiecare dată când ne-am întâlnit cu ei am simțit acea conexiune specială cu ei și am fost acceptați instantaneu în lumea lor. Ingrid moștenește acest optimism debordant de la părinții săi și încearcă din toată din toată inima să treacă peste zidul care o separă de lumea noastră.

Anul trecut, în martie, la inițiativa lui Eduard Enache, Ingrid debuta într-o ședință foto pentru H&M, alături de David, pregătită pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, de pe 2 aprilie.

S-a bucurat așa cum doar un copil o face atunci când printre haine era strecurată una cu culori care o atrăgeau.

Am participat și noi la ședința foto și am rămas uimiți de naturalețea cu care Ingird a răspuns indicațiilor lui Eduard, de parcă făceau echipa în modelling de-o viață. Cu multă răbdare și-a schimbat ținutele și s-a bucurat așa cum doar un copil o face atunci când printre haine era strecurată una cu culori care o atrăgeau. Aici puteți accesa articolul lui Eduard despre ședința foto.

Zâmbete și multă căldură

Ingrid a înțeles că David urmează să-i facă câteva fotografii și au petrecut împreună câteva ore în care David a reușit să-i surprindă cadre ce îi exprimă transparent starea interioară: zâmbete, mirări și multă căldură.

Atunci când nu picta figurinele de lut fabricate de părinții ei, Ingrid se plimba prin parcul unde ne întâlnisem, împărțind zâmbete celor din jur.

Portretele surprinse de David, dar și fotografiile făcute la ședința de modelling ne-au convins că Ingrid poate fi implicată în aceste activități, pe care le face cu multă plăcere.

A mai trecut un an… (august 2020)

Ne-am revăzut întâmplător cu Ingrid și familia ei la Balchik.

Fotografiile pe care le-a făcut David cu această ocazie, la aproape un an de la prima ședință foto o surprind pe Ingrid extrem de fericită în apă. Ingrid este îndrăgostită de apă și folosește fiecare ocazie pentru a se bucura de libertatea pe care i-o oferă o piscină sau marea. Legătura ei cu apa este evidentă și atunci când este în apă timpul nu mai există.

În anul care a trecut Ingrid a căpătat mai multă încredere în sine, fiind mult mai independentă și autonomă. Este foarte atentă cu lucrurile ei și foarte serioasă atunci când primește o sarcină de la părinții ei. 
Faptul că David i-a făcut din nou fotografii a bucurat-o foarte mult și i-a zâmbit acestuia aproape în toate cadrele surprinse.

Am petrecut două zile minunate alături de Ingrid și familia ei!